L'expresident Artur Mas ha assegurat que cada vegada més gent li demana que assumeixi «més responsabilitats» i torni a la primera línia de la política.

En declaracions a RAC 1, Mas, que ja no té responsabilitats ni al Govern ni al PDeCAT, va puntualitzar ahir que aquest eventual retorn al focus polític no és ara mateix el seu «desig principal». «Hi ha bastanta gent, de manera creixent, que em demana que agafi més responsabilitats de les que tinc actualment, que entinc molt poques, però no és menys veritat que aquest no és el meu desig principal», va remarcar. Si bé «durant molts anys» va fer «tots els esforços possibles per arribar a ser president de la Generalitat», Mas reconeix que «les ganes, el desig i la voluntat que tenia, en aquest moment», no són «iguals».

D'altra banda, es va mostrar contrari a un avançament electoral com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés i va insinuar que ERC pot tenir-hi un interès partidista: «Convocar eleccions com a conseqüència de la sentència crec que clarament no és el camí. Aquesta no és cap solució, llevat que es busqui algun tipus d'interès partidista». «Ara bé, si se m'explica que ja hi ha un pla dissenyat perquè l'endemà d'aquestes eleccions, si guanya una majoria a favor de la independència, passen no sé quantes coses -i cal explicar quines coses i com es farien-, llavors pot ser que ens convencin».