UGT i CCOO de Catalunya van reclamar ahir que les relacions Catalunya-Espanya i la millora del Govern i l'autofinançament s'assumeixin per la via política «sense delegar en cap de les sentències pendents».

Els sindicats van defensar aquests principis en el manifest conjunt que van signar amb motiu de la Diada, on també aposten per una lectura «compartida» de la sentència de l'1-O i «des d'una perspectiva unitària, àmplia i plural i no des dels interessos polítics partidistes».

Els sindicats reiteren el seu «rebuig» a l'empresonament dels líders polítics del procés i lamenten «l'abús» de la presó preventiva, tot tornant a demanar el seu alliberament, «cosa que permetria gestionar millor la polarització de la societat catalana».

D'altra banda, aquests sindicats recorden que fa anys que reclamen al Govern «que abordi els problemes de la ciutadania i que el centre de la seva acció sigui el treball digne i la lluita contra les desigualtats i la pobresa». UGT i CCOO també exigeixen que el Parlament recuperi la iniciativa política «i aprovi pressupostos per revertir les retallades».