El jutjat penal número 25 de Barcelona va absoldre ahir els sis regidors de Badalona jutjats per obrir l'ajuntament el 12 d'octubre del 2016: Oriol Lladó, Agnès Rotger, José Téllez, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran. La magistrada argumenta que van complir el mandat judicial, referit només als treballadors públics, ja que van enviar un correu electrònic als empleats advertint de la resolució judicial i notificant que les dependències municipals no obririen el 12 d'octubre.

Els sis regidors van atendre ciutadans a l'exterior i també van entrar amb ells al vestíbul de l'edifici El Viver, però la jutgessa recorda que eren càrrecs electes i no «estaven sotmesos al calendari laboral. Poden exercir les seves funcions representatives les 24 hores del dia 365 dies l'any, i entren a les dependències de l'ajuntament qualsevol dia», afegeix. La magistrada circumscriu el mandat judicial als treballadors públics. Així, descarta el delicte de desobediència que plantejava la Fiscalia des del moment que l'alcalde accidental, Oriol Lladó, envia un cor-reu electrònic als 1.500 treballadors de l'Ajuntament notificant-los que no podien anar a treballar.

Els regidors entenien que el fet que atenguessin la ciutadania a l'edifici El Viver, continua la jutgessa, formava part de la seva «activitat habitual, es trobessin on es trobessin i fos dia laborable o festiu, però en cap cas entenien que allò suposava incomplir el mandat judicial, sinó que era l'expressió d'un posicionament polític com a càrrecs electes».