La Diada s'ha convertit en una data assenyalada per a tota la gent afí al moviment independentista que cada any per l'11 de setembre volen fer sentir la seva veu.

Teresa Miguel és una de les persones que sempre que han pogut han assistit a la mobilització de la Diada. «Jo he anat a totes les manifestacions des de l'any 2013, la de la Via Catalana. És una manera d'expressar el que el poble pensa». Miguel explica que la mobilització d'«aquest any és una Diada especial», més que les anteriors, per la proximitat que té amb la sentència del judici del procés. «Penso que aquest any és l'any en què hi hauria d'anar més gent, perquè hi ha la sentència en joc», comenta la manresana.

L'esteticista destaca l'ambient que ha viscut en cada una de les Diades que ha viscut any rere any. «L'ambient és molt familiar. Hi ha gent gran, nens... tothom és amic de tothom. És com una festa dels súpers», explica la Teresa entre riures.

L'organització de la manifestació de Barcelona d'avui va decidir no invitar cap càrrec polític a la zona de convidats, fet que a ella li sembla correcte. «L'independentisme està dividit i haurien d'anar tots a l'una. Trobo bé que no hi siguin perquè és un tema del poble, som nosaltres els qui ho hem d'aconseguir», confessa Miguel, que també destaca que «el poble sí que està unit i tothom ho diu». «Hi ha companys que comenten que ja han venut totes les samar-retes al seu poble o que la gent se segueix inscrivint», diu orgullosa la manresana que avui anirà a Barcelona. Sobre la gent que finalment acudirà avui a la Diada comenta que «hi ha molta gent que es compra la samarreta però no s'hi inscriu, van a Barcelona amb tren o amb cotxe pel seu compte i no sumen al recompte previ».

Teresa Miguel va voler destacar que el sorgiment del moviment independentista ha fet la Diada més atractiva des del punt de vista cultural. «Abans era molt avorrida, confessa».