L'exdirector de Método 3 Francisco Marco va declarar ahir davant del jutge del cas Villarejo que empleats seus van col·laborar amb l'excomissari en l'anomenada operació Catalunya, que suposadament es va posar en marxa per investigar la fortuna dels Pujol i el seu partit, CDC, i van cobrar de fons reservats.

Un dels empleats és el detectiu Julián Peribañez, del qual va assegurar que va cobrar durant tres anys 1.000 euros al mes procedents de fons reservats a càrrec de Villarejo, van informar fonts jurídiques presents en la declaració. També va assenyalar Antonio Giménez Raso, del qual va dir que també va fer diversos treballs per a l'operació Catalunya.

Marco va desvincular Método 3 d'aquests serveis i va assegurar que van ser alguns dels empleats de l'agència de detectius els que van col·laborar de manera autònoma amb Villarejo i que ell ho sabia, segons van indicar les fonts.

Marco va comparèixer ahir davant del jutge Manuel García Castellón per personar-se com a perjudicat en la peça Land, relativa a les disputes familiars per l'herència del promotor immobiliari. En concret, per dos informes elaborats per a Procisa, la promotora immobiliària que va fundar el ja mort propietari de la luxosa urbanització La Finca a Pozuelo de Alarcón (Madrid) Luis García Cereceda, i que van ser trobats en els escorcolls a casa de Villarejo.

Només un informe

L'exdirector de l'agència de detectius, amb seu a Catalunya, va matisar, no obstant això, que només reconeix com a seu un d'aquests informes, el datat el juliol del 2012 i que va elaborar per a un despatx d'advocats en representació de Sílvia Gómez Cuétara, vídua del fundador de la finca i personada com a perjudicada en la peça Land de Villarejo. De l'altre informe, datat el febrer d'aquell mateix any, va explicar que només en part era seu, però que tenia afegits que ell no havia fet.

Aquells informes, segons va explicar, es trobaven en el registre del Jutjat d'Instrucció número 14 de Barcelona i Villarejo va declarar que els va obtenir d'una font policial, segons les fonts.

D'aquí la seva personació com a perjudicat, ja que entén que aquells informes eren personals, un d'ells completament elaborat per ell, i per tant no havien d'haver circulat.