El coordinador dels presos de Junts per Catalunya, Francesc Homs, va acusar ahir la Fiscalia General de l'Estat de «dedicar-se a fer de Cs. És com una extensió de la policia política de Cs. La Fiscalia ja fa temps que ha deixat de fer allò que li correspon, que és l'interès real, i fa politiqueria», va indicar en declaracions a Catalunya Ràdio, on va trobar «escandalós i inacceptable» que després de gairebé quatre mesos de la fi del judici encara no hi hagi sentència.

«No puc pensar que és perquè han marxat de vacances, em semblaria intolerable», va avisar Homs, que va opinar que quatre mesos en un judici d'aquesta naturalesa és temps «més que suficient» tenint en compte que són set magistrats.

Sobre la desconfiança de la Fiscalia respecte als serveis penitenciaris catalans, va recordar que qui tutela la vida d'un pres i decideix si li donen permisos al final és un jutge, i la Fiscalia sempre s'hi pot pronunciar. Homs va dir que no acaba d'entendre «aquests escarafalls, aquesta desconfiança que es llegeix entre línies, perquè no té cap fonament».

Homs va explicar que no tenen cap informació sobre l'emissió de la sentència, i va dir que té la impressió que no hi haurà lectura pública. Si fos així, va afegir, seria «més aviat excepcional. No sé si volen fer algun tipus d'escenificació en algun sentit, anava a dir d'escarni», va reconèixer.