El president del Parlament, Roger Torrent, va assenyalar ahir que l'independentisme no es quedarà «callat» davant una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en el judici als líders del procés. Una sentència que el president d'ERC, Oriol Junqueras, està convençut que determinarà que són innocents.

Torrent va assegurar ahir que una sentència condemnatòria provocarà una escletxa entre la societat catalana i les institucions de l'Estat central més gran que la que va causar la sentència de l'Estatut. «No ens quedarem callats ni quiets amb una sentència que interpel·la al conjunt dels demòcrates. Marcarà el perímetre de l'exercici dels drets fonamentals amb l'Estat espanyol», va assenyalar en declaracions a LaSexta, després de ser preguntat si acatarà la sentència.

Davant les diferències d'ERC i JxCat envers la Diada, Torrent va assenyalar que existeix la «voluntat» de construir un «relat» que presenta l'independentisme com a «fracturat», però va insistir que cada any surten milers de catalans als carrers.