El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) han alertat aquest dimarts de les greus conseqüències que provoquen en els animals els assalts dels activistes a les granges, amb greus seqüeles per a la seva salut i benestar i un elevat risc per a la seva vida.

A més de les situacions d'estrès que impliquen aquests incidents, també es facilita l'entrada de malalties i agents infecciosos a les instal·lacions. S'ha referit al recent assalt d'una granja de conills d'Osona, tot remarcant que aquests animals són especialment sensibles a l'estrès i assumeixen qualsevol persona aliena com un predador, sentint-se immediatament amenaçats. Tenen una baixa immunitat perquè viuen pocs anys, i per tant poden patir fàcilment infeccions, especialment respiratòries.

En el cas de Gurb, l'informe veterinari posterior va evidenciar que l'acció va provocar la mort d'un centenar d'animals i molts altres van presentar importants seqüeles físiques. Una quinzena de mares havien estat sostretes de l'explotació, deixant orfes les seves cries.