Els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir el parc de la Ciutadella de Barcelona després de dispersar els prop de 300 manifestants independentistes que es concentraven davant les portes del Parlament, entre insults i moments de tensió amb alguns grups d'activistes.

Convocades a través de les xarxes socials pels Comitès de Defensa de la República (CDR), prop de 300 persones van concentrar-se ahir a la tarda davant l'edifici de la cambra catalana, custodiat per desenes d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

Durant la concentració, un grup de manifestants encaputxats van començar a llançar pedres, pots de fum i aigua amb sabó contra la línia policial dels antiavalots, la qual cosa va motivar que els Mossos d'Esquadra avisessin reiteradament per megafonia que es disposaven a carregar si prosseguien els incidents.

En el transcurs de la mobilització, convocada amb el lema «1 d'octubre, ni oblit ni perdó», els activistes independentistes van calar foc a uns cartells que formaven les lletres de la paraula «botifler» i van cremar una bandera espanyola.

Alguns manifestants van increpar i llançar objectes a una reportera de la cadena RTVE que retransmetia en directe la mobilització des del parc de la Ciutadella de Barcelona.