12 de setembre de 2019
12.09.2019
Regió7

Boris Johnson rebutja un pacte amb el Partit del Brexit de Nigel Farage

El primer ministre britànic afirma que els líders i l'entorn del partit «no són els adequats»

11.09.2019 | 23:46
Boris Johnson rebutja un pacte amb el Partit del Brexit de Nigel Farage

El primer ministre britànic, Boris Johnson, «no farà» un pacte electoral amb el líder del Partit del Brexit, Nigel Farage, en cas de comicis anticipats al Regne Unit, va assegurar ahir un portaveu del Govern. Una font del Partit Conservador de Johnson va assenyalar que Farage, antic dirigent del euròfob del Partit per la Independència del Regne Unit (UKIP), i el milionari Aaron Banks, que el finança, «no són la gent adequada» i «no hauria de deixar-se mai que s'acostessin al Govern».

Farage va formalitzar la seva proposta, feta el cap de setmana, amb la publicació ahir d'anuncis en dos diaris britànics, en els quals ofereix al líder tory col·laborar per «assegurar una gran majoria pro-Brexit i destruir el Laborisme de (Jeremy) Corbyn».

«Junts seríem imparables», afirma l'eurodiputat, que reclama una «ruptura neta» (sense acord) de la Unió Europea (UE). Diumenge passat, Farage va plantejar a Johnson en un article de premsa segellar un pacte electoral de «no agressió», pel qual el seu partit no presentaria candidats en les circumscripcions on els conservadors tenen aspirants partidaris d'un Brexit dur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit