El baròmetre del CIS va establir ahir que el PSOE seria el partit més votat si avui se celebressin eleccions, amb el 32,2% de suport, seguit del PP, amb el 12,8%.

En tercer lloc hi hauria Unides Podem i les seves confluències, amb el 9,9%, i ja en quarta posició sesituaria Ciutadans, amb el 8,6%. El 3,5% dels espanyols optaria per Vox, el 3,1 votaria ERC i l'1,3, EH-Bildu. JxCat obtindria, segons aquesta enquesta del CIS, l'1,1% dels vots, percentatge idèntic al del PNB, mentre que Compromís es quedaria en el 0,6% dels vots.

D'altra banda, més de la meitat dels enquestats, el 56,3%, manifesta la seva desconfiança envers la política. I en segona posició se situa el 29,9%, que diu que sent avorriment. El tercer sentiment que desperta actualment la política és la irritació. En canvi, els adjectius positius, com entusiasme i compromís, se situen a la cua.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, és el millor valorat pels enquestats i obté un 4,7. El dirigent d'IU, Alberto Garzón, se situa com a millor segon valorat, amb una nota de 3,8, seguit d'Albert Rivera (Cs), Pablo Iglesias (Unides Podem) i Pablo Casado (PP). Santiago Abascal és qui treu pitjor nota, amb un 2,5.

El PP considera que l'última enquesta del CIS és una «estratagema electoral més» que forma part del «relat» del cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, per tornar a les urnes el proper 10 de novembre.