La delegada del Govern espa-nyol a Catalunya, Teresa Cunillera, no preveu el reforçament dels efectius policials estatals després de la sentència de l'1-O.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, va afegir que li agradaria que hi hagués una resposta «racional» a la sentència, tot i que va donar per fet que també hi haurà una «resposta emocional».

D'altra banda, Cunillera va mostrar-se crítica amb el nom de Tsunami Democràtic, en argumentar que d'un tsunami «no surt mai res bo» i que sempre porta «desgràcia i destrucció». Pel que fa a la situació política a l'Estat, manté la confiança que es pugui arribar a un acord abans del 23 de setembre. «Fins l'últim minut sempre hi ha l'oportunitat», va afegir.

Pel que fa a la reacció que creu que es produirà després de la sentència del TS, Cunillera va dir que no hi veu «voluntat de trencadissa». I va afegir que allò emocional és «més difícil d'administrar».

Preguntada per si creu que hi ha tracte de favor dels serveis penitenciaris de la Generalitat als polítics independentistes presos, la delegada del Govern espanyol va evitar alinear-se amb la Fiscalia, que alerta d'un possible favoritisme si complissin condemna a presons catalanes.

Cunillera va dir que si tingués alguna queixa en aquest sentit li traslladaria a la consellera de Justícia, Ester Capella.

Pel que fa a la investidura del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va sostenir que creu que no hi ha cap altre camí que un acord programàtic del PSOE amb Unides Podem: «Encara tinc esperança que hi hagi govern».

«Catalunya és un obstacle, però no l'únic. Vull que hi hagi govern, i no ha de ser un govern en pràctiques, sinó un govern fort», va afegir la delegada.