L'exsecretari del Govern i exconseller de la Generalitat Germà Gordó va assegurar no haver comès il·legalitats, ni recordar la conversa gravada que va publicar ahir El Periódico de Catalunya segons la qual ell es va oferir l'any 2011 a arreglar pagaments il·legals a un empresari de Convergència Democràtica (CDC).

«Davant algunes notícies aparegudes avui [ahir per al lector], i tal com vaig comunicar fa dies al jutjat, ni recordo cap conversa en aquest sentit, ni consta a l'agenda aportada per la investigació al jutjat, ni mai he fet res il·legal», va dir en un tuit.

Les notícies publicades afirmaven que l'enregistrament està en mans del jutge del cas 3% que investiga presumptes comissions a CDC a canvi d'adjudicacions i en el qual Gordó ja està investigat.

Conversa amb un empresari

Afegeixen que va ser una conversa del llavors secretari del Govern d'Artur Mas amb l'empresari i proveïdor de CDC Joan Manuel Parra, i que aquest últim la va gravar: Parra reclamava un deute del partit de 750.000 euros pel muntatge d'infraestructura de mítings del partit en la campanya de les eleccions catalanes del 2010.

«Ara, quan et presentis als concursos vine a veure'm. Quan et presentis, jo no els vaig seguint i els concursos que hi ha d'això dels departaments, no en segueixo ni un. No els segueixo. Però et vaig dir 'cada vegada que et presentis a alguna cosa, véns a veure'm i jo parlaré amb el secretari general corresponent, amb el departament corresponent'», va dir Gordó segons l'enregistrament.

En la conversa també es refereixen a un dinar amb David Madí, que va ser mà dreta d'Artur Mas i exsecretari de Comunicació del Govern, en què hi va haver un compromís d'ajudar-lo a través d'adjudicacions de l'Administració catalana. «Un dia ens reunim tu, jo i David Madí. I dic jo: 'no puc pagar més que això, si voleu més que això, jo no puc pagar-ho'. Una altra cosa és que això es faci quan arribem al Govern, a l'ajuntament... Bé, un govern, que ajudem a liquidar-lo. Però jo, des del partit, no. El partit no pagarà més que això. Quedem així o no?», va etzibar Gordó a l'empresari quan li reclamava una vegada i una altra que li pagués els serveis a CDC.

La quantitat que desemborsaria Convergència pujava a més d'1,2 milions d'euros. «Que s'ha gastat molt més? Segur, si jo no et dic que no», insistia l'exdirigent convergent.

«Em vau vendre molt bé la moto»

«Em vau vendre molt bé la moto que realment si arribàvem al Govern seria l'hòstia», recordava Parra a Gordó. Parra també esmenta que Gordó li havia enviat l'empresari audiovisual Oriol Carbó, que tenia una productora que treballava per a TV3, per pagar-li uns serveis realitzats per al partit.

En la mateixa conversa, Gordó presumeix de la seva capacitat d'influència a l'Institut Català de Finances quan recomana a Parra que demani un préstec a aquesta entitat: «És una institució cent per cent nostra [?] Jo soc a la junta, home, i tinc un cert pes. El secretari de Govern, no és el president ni el conseller delegat, però t'asseguro que després, la persona que té més pes soc jo, més que la mateixa secretària general d'Economia».

El Periódico afegeix que Gordó també va dir que podia influir en l'Institut Català de Finances (ICF) perquè era a la seva junta, per la qual cosa va recomanar a Parra demanar-hi un crèdit.

Segons la informació publicada, el advocat de Gordó, Cristóbal Martell, va presentar fa unes setmanes un escrit en què l'exesecretari assegura que no recorda haver format part d'una reunió com la descrita per l'empresari a la seva declaració aportada a l'àudio, i «nega haver arbitrat un circuit perquè un tercer sufragués despeses per serveis de proveïdors».

El diari també afirma que, segons Parra la conversa es va produir a la seu del partit, aleshores al carrer Còrsega de Barcelona.