L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va proposar ahir a l'Estat espanyol crear una «plataforma de negociació» disposada a «resoldre políticament» el conflicte català i que compti amb la presència «d'un mediador internacional».

Segons l'expresident de la Generalitat, que encara es troba a Brussel·les, «la primera apel·lació que hem de fer no és una petició de diàleg en abstracte, sinó que en concret proposem a l'Estat una plataforma de negociació per resoldre políticament aquest conflicte».

L'esmentada plataforma, va explicar l'expresident, ha d'estar en condicions d'abordar qüestions com «el dret d'autodeterminació» i «el que va passar a l'octubre del 2017», així com de demanar a l'Estat espanyol «que reverteixi els efectes de la repressió, la qual ho dificulta tot.

Segons Puigdemont, a Catalunya s'ha de contemplar la possibilitat que el diàleg i la negociació no acabin fructificant i, en aquest sentit, va indicar que «ens hem de preparar, una vegada apreses les lliçons» extretes dels esdeveniments del mes d'octubre del 2017.