El president del Parlament, Roger Torrent, va coincidir ahir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en què és «imprescindible» que l'independentisme faci autocrítica «per a poder avançar», fet que suposa «revisar totes les decisions que s'han pres» fins ara.

En unes declaracions realitzades durant una visita a Das (Cerdanya), Torrent va explicar que, només fent autocrítica i revisant les decisions que s'han pres per valorar «si són les millors o no» i «el què hem fet bé i el què no», serà possible aconseguir arribar «a l'horitzó polític de la llibertat».

Segons el president del Parlament, hi han hagut «debats semàntics» que han aportat molt poc, i va considerar que en el nou cicle polític que s'obrirà després de la sentència del judici del procés, «caldrà mobilitzar-se» si l'esmentada sentència és condemnatòria.

Va subratllar que la resposta ha de ser «col·lectiva» i ha de disposar del màxim consens possible, amb la finalitat de que pugui «estar a l'alçada» del rebuig que pot suscitar en la ciutadania catalana una sentència condemnatòria que «confirmi la repressió».