L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir al PSOE i a Unides Podem (UP) que «esgotin fins a l'últim minut» per intentar arribar a un acord que eviti unes noves eleccions generals a Espanya, i va instar el PSC a ser «més proactius a convèncer Pedro Sánchez».

Colau es va referir a la investidura del president del Govern espanyol en unes declaracions realitzades en el transcurs de la reunió que el consell nacional de Catalunya en Comú Podem va celebrar ahir al matí a Barcelona.

Segons l'alcaldessa de Barcelona, en la seva formació hi ha «un sentiment unànime a considerar el partit socialista irresponsable», i va retreure a «Pedro Sánchez i el seu cercle» que «ja hagin decidit sí o sí anar a eleccions en contra del sentiment majoritari» dels seus votants i militants.

Colau va advertir que unes noves eleccions comporten el risc que guanyin els partits de dretes a les portes d'una recessió econòmica, per la qual cosa «tothom ha de fer el màxim esforç per arribar a un acord», va insistir.

«L'única opció que cal descartar és anar a eleccions», va apuntar l'alcaldessa, abans d'indicar que «per responsabilitat demanem al PSOE i a qualsevol que pugui fer una proposta» que aprofitin «les hores que queden, que no són hores mortes».

En aquest punt, va instar, també, el PSC perquè «s'impliqui més proactivament i consideri alguna de les nostres propostes», mentre que als líders d'UP els va dir que «ningú de nosaltres ha de pensar que les eleccions ja estan decidides».

Per altra banda, el president de Galícia i líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va assegurar que el més «lògic» seria que Pedro Sánchez oferís al PP «una coalició o un pacte de legislatura» i que els votants populars entendrien el gest perquè seria «útil per a Espanya».

Sobre aquestes declaracions també va parlar el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que va dir que una coalició o pacte de legislatura entre el PSOE i el PP és «el que buscava Sánchez des d'un primer moment. Feijóo li ha fet un gran favor», va afegir. Després de pronosticar la celebració d'unes noves eleccions, Aragonès va acusar Sánchez de «manca de responsabilitat».