La consellera de Transparència i Participació de Múrcia, Beatriz Ballesteros, va destituir el director general de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pablo Ruiz Palacios, després de publicar-se que divendres passat era al teatre, assistint a la representació de La teranyina d'Agatha Christie, durant l'episodi de gota freda a l'autonomia.

El portaveu del PSRM-PSOE, Francisco Lucas, i la diputada autonòmica de Podem Maria Giménez van demanar el seu cessament immediat, el primer en considerar irresponsable acudir a una obra teatral en moments tan durs i la segona en veure inexcusable que el màxim responsable de coordinar la seguretat i les emergències fos al teatre en ple episodi de pluges torrencials. Ruiz Palacios s'havia negat a dimitir perquè va assegurar que tenia la consciència molt tranquil·la i la convicció que no havia fet res dolent.

Per altra banda, la troballa del cadàver de l'holandès de 66 anys que estava desaparegut des de diumenge a Dolores (Alacant) va elevar a set el nombre de víctimes mortals causades per la DANA, que a més ha provocat importants danys materials que s'estan començant a avaluar.