La plataforma Aturem la Llei Aragonès es va presentar en societat amb un acte davant el Palau de la Generalitat en contra de l'aprovació de la futura Llei de Contractes de Serveis a les Persones. Més de 50 col·lectius dels sectors educatiu, sanitari i social amb el suport de l'esquerra anticapitalista es van aplegar per denunciar que la coneguda popularment com a «Llei Aragonès» és «la passa definitiva en la privatització dels serveis públics».

«Estableix un marc jurídic idoni perquè siguin les empreses privades -com l'ACS de Florentino Pérez- les que gestionin i prestin els serveis públics que garanteixen els drets fonamentals», va alertar Bàrbara Roch, portaveu de la plataforma.

«La informació que dona el Govern es totalment esbiaixada, incompleta i interessada. La llei canvia totalment el paradigma de la gestió dels serveis bàsics», va insistir Roch, que va avançar que ja s'ha convocat una gran manifestació per al proper 19 d'octubre a les 5 de la tarda.

Prèviament, es va anunciar també una concentració el 25 de setembre davant el Parlament. L'acte de presentació de la plataforma va incloure una performance amb un taüt amb la inscripció «serveis públics» i una mort de carn i ossos enarborant una dalla de grans dimensions i amb la cara del vicepresident del Govern i conseller d'Economia. L'acció es va situar a la Barcelona del 2025 i es va simular el funeral del serveis públics a causa de la «Llei Aragonès» sota les notes del Rèquiem de Mozart.

L'arribada del Fucking Money Men de Rosalía va simbolitzar l'aturada d'aquesta futura Llei de Contractes de Serveis a les Persones. A la concentració hi van participar representants d'alguns dels col·lectius afectats.

Belén Tascón, presidenta de la FaPaC, va argumentar que «serveis com l'educació preescolar o l'educació especial podran passar a ser gestionats per empreses privades» en el que significa «la major externalització en el sector educatiu català dels últims anys». En aquesta línia, Gladys Ochoa, del Front Estudiantil, va exposar que «també afectaria els joves», a través de serveis «com el transport escolar o l'esport extraescolar».

Pel que fa a la sanitat, Toni Barbarà, membre de Marea Blanca, va manifestar que es veurien «greument afectats els serveis ginecològics, pediàtrics i quirúrgics, durament castigats els darrers anys».