Poc abans de les 9 del matí, Iñaki Urdangarin ha abandonat el centre penitenciari on compleix condemna per traslladar-se fins a Pozuelo de Alarcón, Madrid. Allà, el marit de la Infanta Elena realitzarà una tasca de voluntariat a l'Hogar Don Orione.

Aquest és el primer contacte d'Urdangarin amb el carrer des del 18 de juny de 2018, data en la qual va ingressar a la presó de Brieva, Ávila, per complir la seva condemna de cinc anys i deu mesos pel cas Nóos.

El seu advocat, Mario Pascual Vives es mostrava satisfet en considerar que el seu client pot ajudar molt en aquesta tasca perquè, segons ell, l'exjugador d'handbol "pot aportar, no només el seu vessant esportiu que és quelcom que coneix molt bé, sinó també el poder ajudar les persones que tenen algun tipus de problemes".

Puntual, el cunyat del Rei sortia de presó en un cotxe que el traslladarà al seu primer dia de voluntari. Un primer pas cap a una nova situació penitenciària que podria fer-se realitat aquest Nadal amb el seu primer permís.