Twitter i Facebook han suspès un total de 359 comptes atribuïts al PP dedicats a potenciar l'opinió pública artificialment en les setmanes anteriors a la convocatòria electoral del 28-A i a augmentar la interacció mitjançant "comportaments de spam", segons han informat totes dues xarxes.

Twitter ha comunicat en la nova actualització del seu informe de transparència el tancament d'una xarxa de 259 comptes "operada" pel PP que va estar activa "durant un període relativament curt de temps", concretament durant els mesos de febrer i març de 2019.

Totes elles es van crear en aquest període de dos mesos, i segons les conclusions de la xarxa social, presentaven un "comportament de spam" i es dedicaven a retuitejar altres missatges i a altres comptes "per a augmentar la interacció" de "manera artificial".

Davant aquesta revelació, el PP ha informat a Efe que "mai ha creat comptes falsos" i que aquesta operació podria respondre al que "puguin fer els usuaris de la xarxa que, sota la seva responsabilitat, interactuen amb els comptes" del partit.

"El PP mai ha creat comptes falsos perquè considera que l'efectivitat real en les xarxes es materialitza amb els voluntaris reals i els seus propis comptes", ha justificat, a l'estudi de Twitter que confirma que els comptes estaven operats directament pel partit.

Ja al juny, Twitter va informar que havia suspès una xarxa de 130 comptes falsos d'Esquerra Republicana per "influir de forma orgànica en la conversa" per a obtenir "benefici polític".

Segons la base de dades aportada per la xarxa social, els més de 200 comptes suspesos s'administraven des de diferents punts d'Espanya, i en la seva majoria es dedicaven a criticar al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i a la resta de partits, al mateix temps que enaltien el discurs del president del PP, Pablo Casado.

Per part seva, Facebook ha anunciat aquest mateix divendres el tancament de 65 comptes en aquesta plataforma i altres 35 en Instagram, vinculades així mateix al PP, que centraven el seu contingut a disseminar notícies polítiques sobre les eleccions i aquest partit i a criticar als seus contrincants polítics.