Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 49 anys acusat d'un delicte d'homicidi i un altre de maltractaments per deixar morir la seva parella quan aquesta va tenir una hipoglucèmia i va gravar amb el mòbil el seu patiment mentre la dona agonitzava el mes de juny passat a Viladecans (Baix Llobregat). El detingut, de nacionalitat argentina i veí de Viladecans, va ser arrestat dimecres passat i ja ha ingressat a la presó per ordre judicial acusat d'un delicte d'homicidi i de maltractaments en l'àmbit de la llar.

Segons va informar ahir la policia autonòmica, els fets es remunten a la matinada del 18 de juny passat quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement de la localització d'una dona morta al seu domicili de Viladecans i van iniciar una investigació per aclarir les circumstàncies de la mort. L'autòpsia va determinar que la dona havia tingut una hipoglucèmia, és a dir, una baixada de sucre a la sang.

Els investigadors van descobrir al telèfon mòbil de l'home un vídeo gravat per ell mateix en el qual va filmar l'agonia de la seva parella, cosa que va evidenciar, segons la policia, que no havia ajudat la víctima quan va tenir la crisi i l'hauria deixat morir. A més, segons els Mossos, l'autòpsia va determinar que la dona tenia cops i contusions compatibles, senyal que la víctima havia estat colpejada.