El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que una llei d'amnistia després de la sentència pel procés independentista «no correspon al que ha passat, és l'oblit», i va opinar que seria dir que no ha passat res perquè es considera que les lleis que hi havia en aquest moment no eren justes, i al seu parer no es donen aquestes circumstàncies.

En una entrevista al Punt Avui, Iceta va descartar l'absolució perquè, «com a mínim, hi ha hagut desobediència», i sobre la reacció a la sentència va desitjar que no hi hagi un nou clima de crispació a Catalunya.

El dirigent del PSC va insistir que a Catalunya convenen eleccions perquè el Govern està «desorientat, dividit, amb una de les forces polítiques que l'integren en un estat de greu dificultat interna», i veu també dificultats fins i tot per a una resposta a la sentència, en les seves paraules.

Iceta va defensar que les eleccions no allunyen la possibilitat de donar suport a uns pressupostos a Catalunya, sinó que «el que allunya això és la decisió del president Torra d'obrir una nova etapa de confrontació», i va assegurar que així només podrà dur endavant els comptes amb la CUP.

També va descartar presentar-se com a president del Senat després de les eleccions generals: «Jo ara m'he de centrar en la meva tasca d'intentar convertir-me en president de la Generalitat».