Les restes de l'exguarda dels Pics d'Europa i exalcalde del barri de Sortes, Eloy Campillo, desaparegut en 1945, han estat localitzats en el fons d'una sima del massís d'Ándara, en la zona oriental del parc natural, dins dels límits de Cantàbria.

Els òssos Campillo, que van ser portats a la muntanya pels maquis, van ser localitzats a la fi d'agost de 2018 per a un grup d'espeleòlegs del Interclub Tracalet-Flaix, que es dediquen a explorar els avencs de Pics d'Europa, segons ha informat en una nota de premsa, el despatx jurídic i pericial Rodríguez Palomares.

El descobriment es va produir d'una manera fortuïta. L'atzar va voler que l'últim dia de la campanya de 2018 (finals d'agost) accedís a la torca l'espeleòleg Salvador Ibáñez, ocupat fins llavors en l'exploració d'altres cavitats. Acostumat a dibuixar ossos humans en l'assignatura d'Anatomia Morfològica, a 130 metres de profunditat va reparar en un òs que va identificar a l'instant com un fèmur.

El grup d'espeleòlegs va donar part a la Guàrdia Civil i als dos dies el GREIM va organitzar el descens i va recollir de els nombrosos ossos: tres trossos d'un corretjam de cuir, juntament amb 24 restes òssies i una peça dentària amb possible aparença humana.

Posteriorment, la metge forense de Torrelavega, després d'una segona inspecció, va seleccionar un húmer, una tíbia, un fèmur, un os coxal, un fragment de maxil·lar inferior amb un molar, dos fragments cranials i la peça dentària trobada solta per a enviar-los a l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid.

El despatx jurídic assenyala que tan aviat com la família de l'Eloy Campillo va tenir coneixement de la troballa va procedir a personar-se en les diligències prèvies instruïdes pel Jutjat de Sant Vicente de la Barquera.

Els primers resultats van ser esperançadors. L'anàlisi va revelar que pertanyien a un home, de talla aproximada a la del desaparegut i el marge d'edat biològica (entre 30-40 anys) era compatibles amb la de l'Eloy, a punt de complir 31 anys quan va desaparèixer.

Sis mesos després de conèixer les primeres dades arribava la confirmació que el contrast de les mostres d'ADN de la seva filla, Mercedes Campillo, amb les de les restes òssies recollides donava una probabilitat de paternitat del 99,99999996%.