Thomas Cook és un operador de viatges britànic, amb 178 anys d'història. Es calcula que dona feina a 22.000 treballadors arreu del món. Un dels seus principals accionistes és Fosun, un fons xinès. Opera en 16 països, té 105 avions propis i gestiona amb la seva marca 200 hotels i complexos hotelers.

Per què és notícia Thomas Cook?

L'operador de viatges ha fet fallida aquest dilluns de forma sobtada després del fracàs de les negociacions per garantir un rescat multimilionari per a l'empresa. El fons xinès Fosun havia compromès 900 milions de lliures des de l'agost però en els últims mesos els bancs demanaven 200 milions més per contingències i Thomas Cook no els ha aconseguit. El govern britànic ha descartat rescatar la companyia

Què ha provocat el tancament de Thomas Cook?

Amb el cessament immediat de les seves activitats, Thomas Cook ha deixat penjat centenars de milers de turistes -uns 600.000 a tot el món, 150.000 del Regne Unit- s'han quedat sense vols per tornar a casa o sense les vacances que ja tenien planejades, i ara hauran de ser repatriats amb altres companyies o a través de vols xàrter del govern britànic.