El president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, va dir ahir que espera que «la reacció» de la societat catalana a la sentència que dicti el TS en el cas del procés «no sigui en cap cas excessiva o sobreactuada». En declaracions a la premsa després de participar en la inauguració de l'Escola Judicial, Lesmes va dir també que espera que «s'accepti el resultat d'un judici amb totes les garanties».

Va apuntar que en qualsevol cas s'ha de «respectar sempre la llei», encara que va indicar que el fet que hi hagi «reaccions o manifestacions» després d'una sentència judicial «forma part del desenvolupament ordinari en una societat democràtica». «Les decisions judicials han d'acceptar-se sempre en una situació de normalitat quan es viu en un estat de dret, com és el cas», va afegir.

Preguntat poques setmanes abans que es conegui la sentència del cas del procés sobre la seva opinió sobre el funcionament de les euroordres, a les quals va fer referència en el seu discurs, Lesmes va dir que «són mecanismes de cooperació basats en la confiança recíproca que funcionen raonablement bé».

En la inauguració també van prendre la paraula el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, el vocal de l'òrgan de govern dels jutges i membre de la Comissió de Selecció Rafael Mozo i el director de l'Escola Judicial, Jorge Jiménez.