Les restes de l'exguarda dels Picos de Europa i exalcalde de barri de Sortes Eloy Campillo, desaparegut el 1945, van ser localitzats al fons d'un avenc del massís d'Ándara, a la zona oriental del parc natural, dins els límits de Cantàbria.

Els ossos de Campillo, que va ser portat a la muntanya pels maquis, van ser localitzats a final d'agost del 2018 per un grup d'espeleòlegs de l'Interclub Tracalet-Flash, que es dediquen a explorar els avencs de pics d'Europa, segons va informar en nota de premsa el despatx jurídic i pericial Rodríguez Palomares.

El descobriment es va produir d'una manera fortuïta. L'atzar va voler que l'últim dia de la campanya del 2018 (final d'agost) accedís a la torca l'espeleòleg Salvador Ibáñez, ocupat fins llavors en l'exploració d'altres cavitats. Acostumat a dibuixar ossos humans en l'assignatura d'Anatomia Morfològica, a 130 metres de profunditat va reparar en un os que va identificar a l'instant com un fèmur. A partir d'aquest moment, va localitzar més ossos i trossos del que semblava ser un corretjam en una altra lleixa situada vint metres més avall i ja al fons del pou, a 180 metres.

El grup d'espeleòlegs va organitzar el descens i va recollir d'entre els nombrosos ossos: tres trossos d'un corretjam de cuir junt amb 24 restes òssies i una peça dentària amb possible aparença humana. Posteriorment, es va suposar que eren les restes de Campillo i, per comprovar-ho, es va relacionar l'ADN dels ossos amb el de la seva filla, Mercedes Campillo, i el resultat va donar una probabilitat de paternitat del 99%.