El president català, Quim Torra, va expressar ahir la seva «indignació» al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a través d'una carta, en la qual es queixa de l'operació policial contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) i li demana «explicacions» per les detencions.

En la missiva, de poc més d'un foli, Torra denuncia que nou activistes dels CDR van ser «detinguts i acusats de terrorisme», en una «operació judicial-policíaca-mediàtica que se saltava tots els principis de presumpció d'innocència» i que va servir per «inventar un fals relat de violència a Catalunya». «Li vull transmetre la meva indignació i la de tot el Govern de Catalunya, així com d'una part molt important de la ciutadania catalana, per un exemple més de la utilització dels aparells de l'Estat per a una finalitat política de part, que no es correspon amb les raons de l'existència d'aquests aparells», afirma. I afegeix: «La justícia hi és per fer justícia. La policia hi és per donar seguretat i garantir l'ordre públic. I els mitjans de comunicació, per esclarir la veritat i explicar les coses tal com són».

Segons el president de la Generalitat, «el moviment independentista ha estat, és i serà un moviment pacífic i no violent que busca assolir la independència» de Catalunya «sempre per mitjans democràtics». Torra recorda que dilluns Catalunya es va despertar «amb el soroll dels cops de porta de la Guàrdia Civil a casa de ciutadans compromesos amb la seva societat» i amb unes posteriors declaracions de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, en les qual, segons el president, va justificar «detencions preventives».