El Ministeri d'Interior ha iniciat el reforç de la seguretat a Catalunya amb motiu del segon aniversari de l'1-0 i la sentència dels presos amb el desplegament escalonat i en coordinació amb els Mossos d'agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), els anti-avalots.

Fonts d'Interior expliquen a Efe que el dispositiu de reforç forma part de la "normalitat policial" davant situacions que poden incidir en la seguretat ciutadana i en edificis de l'Administració de l'Estat.

El nombre total d'efectius que es traslladaran no està tancat definitivament, ja que pot variar en funció de les necessitats que considerin els comandaments de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra.

Segons les fonts consultades, el nombre d'efectius s'anirà adaptant a les anàlisis dels experts i la intensitat de les protestes. De fet, en aquests estudis ja s'ha tingut en compte la detenció de les nou persones vinculades amb els CDR i que demà passaran a disposició d'un jutge de l'Audiència Nacional.

Altres fonts policials detallen a Efe que, en principi, està previst el desplegament escalonat de 15 grups de UIP, uns 750 efectius, procedents de diversos punts d'Espanya.

Això no obstant, aquest nombre podria ser inferior, ja que està previst el reforç de seguretat a Saragossa amb motiu de la festa del Pilar i també a València pel 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana i la celebració de la qual fa dos anys també es va veure entelada per greus aldarulls i detencions.