La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana presó sense fiança per als set membres dels CDR detinguts des de dilluns i que han estat interrogats aquest dijous, segons fonts jurídiques. El ministeri públic els acusa de delictes de terrorisme i estralls.

L'interrogatori de tots set ha acabat poc abans de les 15 h, quatre hores després de començar. Les declaracions s'han fet per separat i, a banda del magistrat del jutjat d'instrucció 6 de l'AN, Manuel García Castellón, només hi han estan presents cadascun dels acusats amb el seu advocat i el fiscal Miguel Ángel Carballo, ja que el cas està sota secret de sumari. Els cinc detinguts amb lletrats d'Alerta Solidària només han respost les preguntes de la defensa.

En una nota que ha fet pública passades a tres quarts de cinc de la tarda, la Fiscalia sosté que "la gravetat de les penes que comporten aquests delictes" juntament amb "el risc que es puguin materialitzar les conductes que planejaven i de destrucció de proves" justifiquen la petició de presó incondicional per als set detinguts.

La Fiscalia no incorpora a la llista de delictes el de rebel·lió, que sí que constava a la nota de premsa que va fer pública el 23 de setembre després de les detencions. En aquella nota detallava que les detencions s'havien fet "davant la certesa que les accions que anaven a perpetrar aprofitant el període comprès entre l'aniversari del referèndum il·legal de l'1-O i l'anunci de la sentència del judici del procés", i ho argumentava afirmant que calia "avortar el projecte que podria haver ocasionat danys irreparables" perquè tenien molt "avançats els preparatius".

El cas es troba sota secret de sumari i per aquest motiu, segons fonts de l'Audiència Nacional, el jutge Manuel García Castellón no farà pública una interlocutòria motivada dels motius pels que acordi, o no, presó per als detinguts. García Castellón informarà únicament del resultat de la seva decisió -presó o no, amb condicionants o sense- i dels delictes que els atribueix.