La jutge d'Instrucció número 10 de Sevilla, Pilar Ordóñez, va ordenar la presó provisional, comunicada i sense fiança per al gerent de Magrudis, José Antonio Marín, i el seu fill gran, Sandro José, als quals atribueix un delicte contra la salut pública, tres homicidis per imprudència greu, dos avortaments i lesions pel brot de listeriosi associat als seus productes carnis. La magistrada va deixar en llibertat provisional un altre dels fills de Marín, Mario, després d'haver prestat declaració una vegada va passar a disposició judicial.

La instructora, de la mateixa forma que la Fiscalia i l'associació de consumidors Facua, atribueix a José Antonio Marín i a Sandro José Marín Rodríguez un delicte contra la salut pública en concurs ideal amb tres homicidis per imprudència, dos delictes de lesions al fetus amb resultat d'avortament i diversos delictes de lesions per imprudència greu.

Tant el gerent com els seus dos fills, detinguts dimarts passat per ordre de la magistrada que investiga el brot de listeriosi detectat a l'agost passat, van passar ahir a disposició judicial i van declarar davant la instructora durant la tarda.