Un dels integrants de l'Equip de Resposta Tàctica dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts dilluns es va entrevistar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, han apuntat a Efe fonts de la investigació que han precisat que es desconeix el contingut de la conversa.

A més d'aquest contacte directe, altres fonts del cas han indicat que un dels detinguts, Ferrán Jolis, va assegurar al jutge que li havien dit que Torra els facilitaria l'entrada al parlament català per realitzar una tancada el pròxim 1 d'octubre, quan es compleixen dos anys de la consulta independentista del 2017.

Aquestes fonts han relatat que el detingut va afirmar a més que havien realitzat contacte indirecte amb responsables de la Generalitat perquè se'ls facilités l'entrada en institucions per a la consecució dels seus plans.

I han recalcat que aquests contactes per aconseguir ajuda no van ser directes, sinó que es realitzaven a través d'una tercera persona.

Jolis va explicar que li van proposar fer la cobertura logístico-tècnica per mantenir les comunicacions d'internet i dels mòbils quan estiguessin dins el Parlament.

Les fonts han afirmat que hi ha indicis d'aquests contactes i s'està investigant el declarat per Jolis, que formaria part del nucli dur del grup de detinguts, juntament amb Jordi Ros, Xavier Duch i Eduard Garzón, considerat el capitost, d'acord amb les dades de la investigació.

El jutge Manuel García Castellón va ordenar dijous l'ingrés a presó preventiva i sense fiança dels set membres dels CDR detinguts en l'operació 'Judes' en considerar que integraven una organització "jerarquitzada" que pretenia instaurar la república catalana per "qualsevol via, incloses les violentes".

Segons els indicis recollits durant un any per la Guàrdia Civil, podien haver incorregut en els delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls, segons fonts jurídiques.