L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) respondrà a una possible sentència condemnatòria contra els líders independentistes amb l'organització de tres marxes ciutadanes que podrien col·lapsar la xarxa viària si aconsegueixen omplir de gent 100 quilòmetres de carreteres catalanes.

Segons va indicar ahir en unes declaracions a BTV el secretari general de l'ANC, David Fernàndez, les tres marxes que projecta la seva entitat tindran lloc durant tres dies i sortiran des de diferents punts del territori per confluir a Barcelona.

En total, les tres marxes podrien suposar omplir de gent fins a 100 quilòmetres de les principals carreteres catalanes, i en concret, el primer dies serien 40 quilòmetres, el segon també serien 40 quilòmetres més, mentre que el tercer dia la marxa seria de 20 quilòmetres.

El secretari general de l'ANC va reconèixer que, amb aquestes tres marxes, es busca «col·lapsar» la xarxa viària de Catalunya però, a més, la seva entitat treballa per organitzar «una gran manifestació unitària» tot i que encara és d'hora per informar sobre els detalls d'aquesta convocatòria.

Sobre les eleccions generals del 10-N, Fernàndez va explicar que el cap de setmana que ve es decidirà la posició de l'entitat sobre aquesta convocatòria en una reunió plenària, encara que es va mostrar molt crític amb la falta d'unitat dels partits independentistes.