Familiars i amics dels líders polítics i socials catalans encausats per l'1 d'octubre han organitzat per a dissabte que ve una vigília d'oració i reflexió a la basílica de Santa Maria de Montserrat.

Segons ha informat el portal d'informació religiosa Catalunya Religió.cat, la convocatòria es fa «davant la imminència de la sentència del judici» i és una iniciativa «de cristians de diverses procedències i sensibilitats, en solidaritat amb els presos i els exiliats catalans per motius polítics» que han demanat celebrar-la a Montserrat. Els organitzadors proposen «compartir un temps serè de recolliment i d'espiritualitat en aquests moments provats i durs per al nostre poble» i obert a tothom, «tinguin les creences religioses que tinguin».

En la convocatòria posen èmfasi en «el prolongat sofriment de les famílies durant aquests ja dos llargs anys» i amb «les nombroses persones que pateixen una injusta presó preventiva abusiva».

«Busquem llum i calor en aquests moments de tensa espera. No volem entrar en consideracions polítiques ni en anàlisis històriques», expliquen en un text que descriu les motivacions de la trobada.