L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha condemnat la cadena de supermercats Eroski a pagar una multa de 150.000 euros per la difusió l'abril del 2018 d'un vídeo que mostrava l'expresidenta de Madrid Cristina Cifuentes al costat d'un vigilant de seguretat després de sostreure, presumptament, unes cremes de l'establiment.

Així consta en una resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press i que ha avançat El Independiente, a la qual se li imposa la citada multa per vulnerar l'article 9 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD).

El vídeo que mostrava el furt i que va ser gravat el 2011 va ser el detonant de la dimissió de Cifuentes l'abril de l'any passat, un pas al costat en el qual també va influir la seva imputació en el cas del màster.

La directora de l'AEPD, Mar España, va acordar el 25 d'abril del 2018 iniciar una investigació en relació amb la publicació aquell mateix dia, "en diferents mitjans de comunicació, d'imatges procedents de les gravacions registrades pel sistema de videovigilància instal·lat en un establiment de la cadena de supermercats Eroski ".

La resolució acorda imposar a l'entitat Cecosa Hipermercados, SL, una multa de 100.000 euros per una infracció de l'article 9 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD), "en relació amb els articles 88.1, 89, 91, 93 i 99 ", tipificada com a greu.

Així mateix, resol imposar a la mateixa entitat "una multa de 50.000 euros per una infracció de l'article 4.1 de la LOPD, tipificada com a greu".