El PSC s'abstindrà en la moció de censura registrada per Ciutadans contra el president del Govern, Quim Torra.

La portaveu dels socialistes al Parlament, Eva Granados, va explicar ahir que el seu partit «té molt clar» que Torra «és el problema», però també saben que «Ciutadans no és la solució» i que els socialistes són «l'alternativa» a Catalunya.

En una roda de premsa al Parlament, Granados va afirmar que el país «necessita un bon Govern que respecti la llei i faci crides des del diàleg».

Granados també va considerar que els diputats de la formació taronja han defensat «amb molt poca esma» la iniciativa a la Junta de Portaveus i va recordar que quan el PP va posar sobre la taula aquesta proposta, fins i tot Cs va descartar-la perquè «no donaven els números i contribuiria a unir l'independentisme».

Després del debat de política general de la setmana passada, marcat per les picabaralles, Granados va fer una crida a acabar amb els gesticulacions i per la «serenor i la calma».

Segons la portaveu socialista, en aquesta sessió es va constatar que el Govern està «dividit» i que «no sap on va», i va qualificar de «lamentable espectacle» els enfrontaments que es van viure a l'hemicicle.

Quan fa dos anys de l'1-O, Granados va asseverar que el país continua «paralitzat» i que Catalunya «no avança».