03 de octubre de 2019
03.10.2019
Regió7

La JEC ordena a Torra que retiri estelades, llaços i cartells d'edificis públics

Adverteix el president que es pot enfrontar a «mesures penals»

02.10.2019 | 23:23
La JEC ordena a Torra que retiri estelades, llaços i cartells d'edificis públics

La Junta Electoral Central (JEC) va emetre ahir una resolució on ordena al president de la Generalitat, Quim Torra, que retiri abans de divendres a les 3 de la tarda les estelades, llaços grocs, fotografies de candidats, pancartes, cartells o «qualsevol altre símbol partidista que contingui imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques que concorren a les eleccions». Ho fa amb l'advertència de possibles «responsabilitats administratives o, en el seu cas, penals» en el cas que no compleixi «estrictament» aquesta decisió.

La Junta ha adoptat la decisió en resposta a una denúncia de Ciutadans i ha rebutjat les al·legacions presentades per la Generalitat. L'ens electoral recorda que ja va resoldre sobre aquesta qüestió els dies 11, 18 i 21 de març i 28 d'abril del 2019 –fet que ha portat Torra al TSJC– i insisteix que els llaços grocs i les estelades «són símbols partidistes utilitzats per formacions electorals que concorren a les eleccions» i, per tant, no poden estar presents als edificis públics que depenen del Govern.

Segons la JEC, ens trobem davant una «reiteració en l'incompliment de l'obligació de neutralitat dels poders públics que ja es va produir en l'anterior procés electoral» i, per tant, insta el president de la Generalitat de Catalunya «perquè de manera immediata adopti totes les mesures necessàries per retirar dels edificis públics de l'Administració de la Generalitat i de totes les entitats vinculades o dependents d'aquesta Administració» de símbols que considera partidistes. Això són «banderes estelades, llaços grocs i altres de significat anàleg, fotografies de candidats o polítics, així com pancartes, cartells o qualsevol altre símbol partidista o que contingui imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques que concorren a les eleccions».

A més, Torra, segons la JEC, ha de garantir que «s'exerceixi una vigilància permanent perquè no es tornin a col·locar durant el període electoral cap d'aquests símbols partidistes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit