Els pacients afectats per artrosi, una de les 200 malalties reumàtiques més comunes, van reclamar ahir més investigació als centres sanitaris i a les farmacèutiques per trobar medicació efectiva contra aquesta malaltia, que consideren «oblidada».

En una entrevista a Efe, el president de l'Ostearthritis Foundation Internacional (OAFI), el doctor Josep Vergés, va fer aquesta reivindicació després de la inauguració del III Congrés Internacional de Pacients amb Artrosi, que se celebra fins dissabte a Barcelona.

Aquesta entitat, sense ànim de lucre i creada per Vergés el 2016, pretén conscienciar sobre aquesta afecció i col·laborar amb el sistema sanitari públic per aconseguir que els pacients tinguin una participació real en les polítiques de salut, va explicar.

L'artrosi es manifesta, bàsicament, amb dolor, al qual se sumen cada vegada més dificultats en el funcionament de les articulacions del cos. «És un error», va indicar Vergés, «creure que l'artrosi només apareix en la vellesa, perquè hi ha un 20% de persones grans que no la pateixen i, en canvi, en les consultes veiem gent jove que sí que la pateix».

Així, va citar l'última enquesta del ministeri de Sanitat, que precisa que a Espanya el 23,5% de dones de més de 15 anys pateixen aquesta complexa malaltia, encara que en la gent gran la incidència és més elevada.

Es calcula que entre set i deu milions de persones a Espanya la pateixen, de les quals més de 700.000 viuen a Catalunya.