La Guàrdia Civil ha dut a terme una operació contra el narcotràfic davant de les costes de Mijas (Màlaga) en què han estat detingudes quatre persones i s'han intervingut més de 80 fardells de haixix. En l'operatiu, una embarcació de l'institut armat ha patit un accident amb una narcollanxa i els agents han estat rescatats pels ocupants de l'embarcació a requeriment de l'helicòpter policial.

L'operació ha tingut lloc durant el matí d'aquest divendres, quan una embarcació del Servei Marítim Provincial de Ceuta es trobava perseguint una llanxa semirígida sospitosa de transportar droga i que estava ocupada per quatre persones.

Durant la persecució, dues embarcacions han col·lisionat i han caigut a l'aigua tres guàrdies civils. L'embarcació oficial ha quedat girant sense control amb el risc que això comportava per als guàrdies que estaven a l'aigua, segons han informat des de l'institut armat en un comunicat.

La tripulació de l'helicòpter de la unitat aèria de Màlaga, en adonar-se de l'imminent perill per als guàrdies civils, ha requerit per megafonia als ocupants de l'altra embarcació que els recolzessin, i els han acabat rescatant il·lesos.

Els quatre ocupants de l'embarcació han estat detinguts per un delicte de tràfic de drogues i s'han recuperat més de 80 fardells d'haixix que havien caigut al mar, amb un pes aproximat de més de 3.000 quilos.