El Partit Popular va acceptar ahir el debat a cinc amb els candidats de PSOE, Cs, Podem i Vox davant les eleccions generals del proper 10 de novembre, però sol·licita, a més, un cara a cara entre el líder dels populars, Pablo Casado, i el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

Va plantejar-ho el comitè de campanya del PP que dirigeix Teodoro García Egea, secretari general de la formació, després de conèixer que els socialistes han decidit que Pedro Sánchez participi en un únic debat a cinc, «amb caràcter neutral», el dilluns 4 de novembre.

«Acceptem un debat a cinc en què participarà Pablo Casado», va informar el PP, si bé va subratllar que aquest debat hauria de celebrar després de conèixer les dades de l'atur, a partir del 5 de novembre, perquè els espanyols puguin veure-ho coneixent el balanç en aquesta matèria de Pedro Sánchez.

A part d'aquest debat entre Pedro Sánchez, Pablo Casado, Albert Rivera, Pablo Iglesias i Santiago Abascal, el Partit Popular sol·licita un «cara a cara entre Casado i el candidat socialista», va afegir el comitè de campanya del PP. Cs va confirmar que el seu líder, Albert Rivera, acudirà a aquest únic debat electoral a cinc, però va recalcar que la seva proposta era celebrar almenys dos debats electorals abans dels comicis de novembre.