04 de octubre de 2019
04.10.2019
Regió7

El TC estudiarà la suspensió de Sànchez, Turull i Rull del Congrés dels Diputats

03.10.2019 | 23:55
El TC estudiarà la suspensió de Sànchez, Turull i Rull del Congrés dels Diputats

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit els recursos d'empara que van presentar els líders independentistes jutjats en la causa del procés Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull contra els acords de la mesa del Congrés dels Diputats que van decretar la suspensió dels seus càr-recs electes.

El tribunal aprecia que en els recursos que van interposar concorre «una especial transcendència constitucional perquè plantegen un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal» i perquè «l'assumpte transcendeix del cas concret perquè podria tenir unes conseqüències polítiques generals».

D'altra banda, el tribunal no aprecia la urgència excepcional per suspendre les resolucions recorregudes sinó que s'obre una peça separada i concedeix un termini de tres dies al Ministeri Fiscal i al sol·licitant d'empara perquè presentin al·legacions.

D'altra banda, Espanya va admetre que serà «molt complicat» arribar a un acord entre els estats de la Unió Europea per reformar l'euroordre, en referència al compromís del candidat a eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, de plantejar canvis. Fonts diplomàtiques espanyoles van recordar que el darrer cop que es van negociar modificacions en el sistema d'extradicions europees va ser molt difícil. «Ara seria encara més complicat», reconeixen. Tot i això, aquestes mateixes fonts asseguren que estan «molt disposats a ser actius i col·laboradors» en aquest procés de reforma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit