Cinc persones van morir a Lviv, a Ucraïna, en l'aterratge d'emergència d'un avió de càrrega Antonov AN-12 d'una companyia aèria ucraïnesa que s'havia enlairat hores abans de l'aeroport de Vigo, segons van informar les autoritats ucraïneses.

«Durant el vol xàrter UKL4050, un avió AN-12 #UR-CAH de la companyia Ukraina Aeroalians, que feia el vol de Vigo a Leópolis amb set tripulants i un acompa-nyant a bord, ha aterrat d'emergència sobre el terreny a Sokolniki a prop de l'aeròdrom», va informar el ministre ucraïnès de Transports, Vladislav Krikli, en un missatge a Facebook.

Fonts d'Aena van informar que l'aeronau de càrrega va enlairar-se de l'aeroport de Vigo ahir a 1/4 d'1 de la matinada. En un primer moment, el ministre ucraïnès havia assegurat que el sinistre havia provocat tres víctimes mortals, tres ferits i dos desapareguts, però posteriorment va confirmar que hi ha cinc morts, sense donar més detalls sobre la resta de persones.

El titular de Transports d'Ucraïna va dir que l'avió s'havia vist obligat a fer un aterratge d'emergència després de quedar-se sense combustible quan tenia previst arribar a Leópolis.

En el lloc de l'accident van desplegar-se efectius dels serveis d'emergències i de rescat. El canal 112 va indicar que l'avió tenia com a destinació final Istanbul i que havia desaparegut dels radars.

El ministeri d'Afers Estrangers, UE i Cooperació no té, de moment, constància que hi hagi víctimes o ferits de nacionalitat espanyola en l'aterratge d'emergència d'un avió de càrrega procedent de Vigo a la ciutat ucraïnesa de Lviv. Un portaveu d'Exteriors va assenyalar ahir que aquesta és, de moment, la informació preliminar que procedeix de fonts oficials.