El Partit Popular va expressar ahir el seu respecte a la decisió de l'Audiència Nacional d'apartar el magistrat José Ricardo de Prada del tribunal que jutjarà la presumpta caixa B del PP, segons van assenyalar a Europa Press fonts de la direcció nacional de la formació.

En concret, el ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional que ha pres aquesta decisió considera que De Prada ja va entrar a valorar els fets en la sentència que va dictar al costat d'altres dos jutges en la primera època d'activitats de la trama Gürtel (1999-2005). Segons van informar fonts jurídiques, la decisió s'ha pres per una majoria molt igulada de vuit vots davant de set.

El partit que presideix Pablo Casado va limitar-se a expressar el seu respecte per aquesta decisió.

Van ser el PP i l'extresorer del partit Luis Bárcenas els que van presentar els incidents de recusació, al·legant que De Prada ja està contaminat per les conclusions introduïdes en la sentència de la primera època de Gürtel, feta pública el maig del 2018 i que va provocar que el PSOE presentés la moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy.

El tribunal que jutjarà la suposada caixa B del PP, concretament la reforma de la seu del carrer de Gènova i la compra d'accions de Libertad Digital, serà format per María José Rodríguez Duplá, María Fernanda García Pérez i un tercer magistrat que s'ha de designar en substitució de De Prada.