El funcionari de la policia que va assassinar quatre companys i va ferir-ne un altre dijous a la prefectura policial de París s'havia radicalitzat després de convertir-se a l'islam fa una dècada, estava en contacte amb moviments extremistes i havia planejat l'atac. El fiscal antiterrorista Jean François Ricard va assenyalar ahir en una roda de premsa que Mickael H. va comprar aquell mateix matí en una botiga propera dos ganivets, un d'ells de 33 centímetres, i va aconseguir introduir-los en la prefectura, després va perpetrar amb gran violència els atacs durant set minuts.

A més, durant aquest dia va intercanviar fins a 33 missatges de caràcter exclusivament religiós amb la seva dona. La seva detenció, ahir, es va allargar. Les investigacions han revelat que l'home havia donat la seva aprovació a «certes exaccions comeses en nom de l'islam», havia decidit tallar qualsevol contacte amb les dones, havia canviat la seva forma de vestir i va justificar davant un company l'atemptat contra la revista satírica Charlie Hebdo el 2015. El fiscal va explicar que l'home s'havia convertit a l'islam feia una dècada i s'ha descobert que mantenia contactes amb «individus pertanyents al moviment extremista salafista».

A causa del caràcter premeditat de l'atac, la voluntat de morir del seu autor, la naturalesa dels fets i la seva radicalització, la Fiscalia ha obert una investigació per «assassinat i temptativa d'assassinat de persones dipositàries de l'autoritat pública amb fins terroristes», així com també d'associació criminal terrorista.