El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, va afirmar ahir que «no és admissible» el recurs presentat pel ministeri d'Afers Estrangers contra la creació de les delegacions catalanes a Mèxic, l'Argentina i Tunísia, i va indicar que aquestes «seguiran treballant en positiu».

Aquest recurs ja va ser anunciat pel Govern el 27 de juny passat, en considerar que aquestes delegacions són «lesives» per als interessos de l'Estat i «un instrument fonamental per promoure les tesis del secessionisme i denigrar la imatge internacional d'Espanya», i va ser presentat davant el TSJC el 27 de setembre.

Bosch va lamentar el recurs presentat pel ministeri que dirigeix el ministre Josep Borrell després de presidir una reunió mantinguda amb els delegats de la Generalitat a l'exterior, i en què Meritxell Serret -la delegada a Brussel·les- ha participat mitjançant videoconferència. Segons el conseller d'Acció Exterior, després de «recuperar la normalitat», després de la paralització de les delegacions mentre va estar vigent l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, «no només ja tornen a estar totes operatives -ha dit- sinó que estem expandint la representació de la Generalitat pels cinc continents». «És la nostra obligació», va assenyalar, abans de considerar que «no és admissible» des de cap punt de vista que el ministeri «recorri la mera creació de delegacions de la Generalitat» quan aquesta té la competència per crear-les, i totes les comunitats autònomes disposen d'oficines a l'exterior.

«Seguirem treballant en positiu, malgrat aquest recurs», va dir el conseller d'Acció Exterior, que va afegir: «Davant una actuació del ministeri i de la seva marca Espanya global que ens menysprea, nosaltres fem la nostra feina, que és la d'internacionalitzar Catalu-nya». Segons Bosch, «això és una necessitat i una obligació que tenim per servir als interessos dels ciutadans que representem, i no renunciarem a complir amb les nostres obligacions».