La cúpula dels Mossos d'Esquadra i responsables de la conselleria d'Interior de la Generalitat han abandonat aquest dimecres la celebració de la Patrona de la Guàrdia Civil "ofesos" pel discurs del cap del cos a Catalunya, Pedro Garrido.

Fonts del departament han confirmat que el secretari general d'Interior, Brauli Duart, el director general dels Mossos, Pere Ferrer; i el comissari en cap de la policia catalana, Eduard Sallent, no han acudit al refrigeri posterior a l'acte oficial, encara que sí que ho han fet als discursos de Garrido i del Director General de l'institut armat, Felix Vicente Azón.

Els dirigents catalans han abandonat l'esdeveniment abans de temps perquè s'han sentit "molestos" pel contingut de les paraules de Garrido, qui ha advertit que "combatrà sense treva ni pena" als que "recorrin el camí a la independència seguint la sendera del terror".

En concret, els comandaments policials i d'Interior s'han sentit "ofesos" per les al·lusions de la Guàrdia Civil al major dels Mossos Josep Lluís Trapero, i a la intendent Teresa Laplana, tots dos processats per rebel·lió i a l'espera de judici a l'Audiència Nacional.

Durant el seu discurs, Garrido ha destacat que la Guàrdia Civil ha contribuït a la "cimentació" de la sentència del procés - que es coneixerà durant els pròxims dies - amb "un treball d'investigació objectiu, rigorós i exhaustiu".