Una cinquantena de periodistes parlamentaris han protestat aquest dimecres al Parlament contra les agressions a professionals durant les manifestacions polítiques i han transmès la seva preocupació al president de la Generalitat, Quim Torra, i al del Parlament, Roger Torrent, entre d'altres diputats i dirigents polítics.

Ho han fet convocats pel Col·lectiu Ciutadella, que agrupa periodistes parlamentaris catalans, tot just abans de l'inici del ple quan s'han assegut a terra amb les càmeres i micròfons davant seu.

També han escoltat les reivindicacions dels periodistes el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la líder de Cs al Parlament, Lorena Roldán; el del PSC, Miquel Iceta; el del PP, Alejandro Fernández; la portaveu dels comuns, Susana Segovia, i el diputat de la CUP Vidal Aragonés, entre d'altres.

El president del col·lectiu, Rafa Garrido, ha demanat a Torra més contundència en els missatges de condemna d'aquestes agressions durant les manifestacions, i el president del Govern ha mostrat el seu suport per aconseguir que la premsa pugui treballar més "segura".

Garrido també ha demanat a Torra fer "pedagogia prèvia" de cara a les manifestacions, tenint en compte a més que es preveuen mobilitzacions durant aquests propers dies per respondre a la sentència del judici de l'1-O.

El president del col·lectiu ha defensat davant de diversos diputats que els periodistes han de poder exercir la seva professió amb llibertat i la màxima seguretat, raó per la qual el col·lectiu ha convocat aquest acte de protesta.

El col·lectiu havia fet una crida a participar en la protesta "davant els repetits episodis d'agressions i vexacions que han patit periodistes, càmeres de televisió i fotògrafs en les manifestacions, concentracions i actes de caràcter polític aquests mesos".

L'ha convocada per "exigir a la classe política més contundència en la condemna d'atacs a la premsa i altres mesures de protecció als professionals", cosa que el col·lectiu exigeix per a tots els mitjans de comunicació i en mobilitzacions de tots els signes ideològics.