El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar ahir en una entrevista a Onda Cero que no comparteix els insults del diputat de Cs al Congrés Juan Carlos Girauta contra el PSC, a qui Girauta ha qualificat de «llepaculs, immorals i traïdors» per no haver donat suport a la moció de censura. Amb tot, Rivera va acusar el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, d'haver-se posicionat al costat d'un president que «aplaudeix la violència» i no «dels constitucionalistes».

Per la seva banda, el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, va constatar que Ciutadans «no pot ser l'alternativa a Quim Torra» perquè, segons creu, «en termes polítics s'han demostrat completament inútils».

En una atenció als mitjans per valorar la moció de censura, Illa va apuntar que el to de Girauta no sembla «el més adequat» per defensar «la unitat del constitucionalisme».

A més, Illa va rebutjar un Govern espanyol amb Ciutadans perquè «amb un partit que té acords amb Vox no hi tenen res a fer». «Som molt lluny, res més lluny de les nostres intencions», va afirmar.