El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avalat aquest dimecres la "desobediència civil" com un "dret" que ha dit que es podria exercir per respondre a la sentència del cas del procés.

A la sessió de control al Govern en el parlament català, Torra s'ha expressat així en la rèplica al president del grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, qui li ha retret que no condemni la presumpta violència dels set membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) empresonats.

Crític amb el relat "fals" que, segons el seu parer, vol construir Ciutadans vinculant violència i sobiranisme, Torra ha insistit que l'independentisme "sempre ha rebutjat la violència", perquè és un moviment "pacífic, democràtic i no violent".

I afegit: "Ara és possible que usi la desobediència civil, és clar que sí, que també és un dret, com el dret a la protesta, a la concentració, a la llibertat...drets!; si vostès són liberals, el primer que haurien de respectar són els drets de cada ciutadà", ha afirmat.