Turquia ha iniciat aquest dimecres una operació militar al nord de Síria contra les forces kurdes. Poc després que el president dels EUA, Donald Trump, anunciés la retirada de les seves tropes a la frontera que separa Turquia i la zona controlada pels kurds, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, ha llençat aquesta ofensiva per eliminar una suposada amenaça de les milícies kurdes i repoblar l'àrea amb els refugiats sirians que acull. Davant l'anomenada "Operació Primavera de Pau", Brussel·les ha demanat a Erdogan que actuï amb "contenció".

"Una incursió agreujarà el patiment civil", ha alertat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Per la seva banda, el portaveu de les forces kurdes a Síria, Mustafa Bali, ha confirmat que els avions de combat turcs han començat a atacar àrees civils.

"Hi ha un enorme pànic entre la població a la regió", ha alertat el portaveu d'aquestes milícies kurdes que, fins ara, havien comptat amb el suport dels EUA en la guerra civil síria.

Erdogan ha assegurat que amb aquest atac vol "alliberar a les comunitats locals dels terroristes" i que "preservarà la integritat territorial de Síria". "La nostra missió és evitar la creació d'un corredor de terror a la nostra frontera sud i portar la pau a la zona", ha afirmat a través de les xarxes socials.