11 de octubre de 2019
11.10.2019
Regió7

Torra denuncia Lozano per un informe d'España Global sobre el procés sobiranista

S'acusa l'escrit de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia

10.10.2019 | 23:50
La secretària d'Estat d'España Global, Irene Lozano

El president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar ahir una denúncia contra la secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano, per la publicació de l'informe La Realitat sobre el Procés Sobiranista en considerar que el document «atempta directament contra la presumpció d'innocència». En un escrit a la Fiscalia de Barcelona, Torra considera que Lozano pot haver comès suposats delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a l'administració de justícia.

El president indica en la denúncia que l'informe «no és merament descriptiu i objectiu, sinó que inclou nombroses opinions subjectives sobre els fets que van succeir a Catalunya l'1 d'octubre del 2017 que vulneren la presumpció d'innocència de les persones que ara estan investigades, encausades o pendents de sentència per aquells fets i que perjudiquen la imatge de Catalunya en l'àmbit internacional».

Afegeix que l'informe presumptament vulnera la directiva europea sobre presumpció d'innocència i «pot suposar una interferència en el Poder Judicial ja que criminalitza el moviment independentista abans que s'hagi dictat sentència pel Tribunal Suprem».

El document, publicat a mitjan agost, havia de ser «una guia dirigida als representants diplomàtics a l'exterior, si bé també va ser objecte de difusió entre corresponsals, periodistes i interlocutors internacionals, incloent-hi els mitjans de comunicació», segons la denúncia de Torra.

Entre els exemples citats en la denúncia, s'esmenta un subapartat titulat Fets constitutius de delicte, amb una descripció de fets que l'informe «qualifica com a indubtablement delictius i els atribueix directament a les persones processades» pel Suprem.

L'escrit del president de la Generalitat també assenyala que l'informe «prejutja els fets ocorreguts en la Conselleria d'Economia en data 20 de setembre del 2017, que qualifica com a actuacions d'assetjament al personal judicial i d'altercats; o bé prejutja fets atribuint-los el caràcter de supòsits de violència contra la policia en data d'1 d'octubre del 2017».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook